Méhpempő a hosszú életért
Tagged Címkék:

Gondolta volna, hogy a virágport gyűjtő, apró mézkészítőknek is van tejük? A köztudatban legalábbis ezen a néven is ismert az alattvalóinál jóval többet élő méhkirálynő tápláléka, a méhpempő, aminek az emberi szervezetre is számos áldásos hatása van. A raj uralkodója minden bizonnyal ennek a fehér árnyalatú, gyöngyházfényű, zselés állagú tápláléknak köszönheti a dolgozó méhekénél hosszabb földi létét. Lássuk, miként segíthet bennünket is az egészségünk megőrzésében ez a különleges élelmiszer.

A méhpempő valódi életelixír, hiszen 150-nél is több biológiailag aktív összetevő található meg benne, szénhidrátokban, ásványi anyagokban és fontos nyomelemekben, ugyanakkor B-vitaminban is bővelkedik. Mindennek köszönhetően, a méhek „teje” kiváló immunerősítő és szív-, valamint mozgásszervi panaszok, pajzsmirigy-túlműködés, érelmeszesedés esetén is jó szolgálatot tesz. Azt talán kevesen tudják, hogy a méhpempő páratlan termékenységfokozó hatással is rendelkezik, így gyermekáldásra vágyó nőknek fokozottan ajánlott a használata.

Tiszta méhpempő megbízható forrásból

Köztudott, hogy a reklámok és egyéb marketingeszközök csupa pozitív üzeneteket szórnak szét egy adott termékről, de ahhoz, hogy ne legyen csalódásban részünk, ismernünk kell a szóban forgó árucikk, ez esetben a tiszta méhpempő legfontosabb jellegzetességeit. Ha tejszármazék, keményítő vagy bármilyen adalékanyag van benne, akkor a termék hamisított. Arról, hogy tiszta méhpempővel van-e dolgunk, az összetevők mellett, az íz is árulkodik, aminek savasnak, csípősnek kell lennie.

A kellemes, cukros utóíz nem jó jel és a túlságosan pénztárcabarát ár is igen gyanús. Ez utóbbinak az is ellentmond, hogy a tiszta méhpempő előállítása sokba kerül. A debreceni BeoBee családi méhészet kínálatában a legmegbízhatóbb forrásból származó termékek találhatóak. A méhkirálynő táplálékából többféle – 30, 50 és 100 grammos – adagot is választhatunk, mi több, a legnagyobb kiszerelésben forgalmazott változatot jelenleg figyelemre méltó kedvezménnyel lehet beszerezni.