Megnehezíti a tolvajok dolgát a bicikli zár
Tagged Címkék:

Teljesen irreleváns lekötni egy félmilliós biciklit a legolcsóbb lakattal. Bár néhány ezresért már viszonylag jó bicikli zár modellek kaphatóak, mégis minél értékesebb a bringánk, annál minőségibb lakatra lesz szükségünk.

Illetve úgy is választhatunk, hogy mennyi ideig vagyunk kénytelenek őrizetlenül hagyni a bringát, de a bicikli zár kiválasztása az adott környék biztonságától is függ. Ne feledjük, hogy a tolvajok előtt nincs akadály! A bicikli zár csak az amatőrök dolgát nehezíti meg.A profik a legkomolyabb lakatokkal is képesek megbirkózni, viszont jelentősen megnövelhetjük a lopás időtartamát. Elvégre egy tolvajnak az lesz ideális, ha minél gyorsabban és feltűnésmentesen leszedhető a bicikli zár a kerékpárról.

Az összecsukható, görgős, „U“ alakú és minőségi láncos bicikli zár eltávolításához már komolyabb eszközökre van szükség. Egy méretes erővágót például nem olyan egyszerű elrejteni, még a ruházat alatt sem. A lényeg, hogy lehetőleg minél kevesebbet hagyjuk őrizetlen helyen a biciklit.