Könnyen megtanulható a paróka használata
Tagged Címkék:

A természetes haj kezelésének, formázásának és egészségesen tartásának fortélyai trükkösek lehetnek. A paróka használata során az a fő cél, hogy egyszerű legyen és megóvja a hajat a sérülésektől és a töréstől. De a póthaj létrehozásához használt haj típusa néha kárt okozhat. Ez különösen a szintetikus haj esetében van így, amit gyakran használnak gyönyörű frizurák készítéséhez. Sokszor halljuk, hogy a mesterséges szálakból készült póthaj rossz hírnévre tett szert, mivel káros hatásai vannak, mint például a természetes fürtök törése és a fejbőr irritációja.

A szintetikus és az emberi haj közötti nyilvánvaló, de a jelentős különbségektől eltekintve, mint például az ár, az előbbit egyre nehezebb megkülönböztetni az utóbbitól. Ez sok vitát eredményezett a témában az évek során. De vajon indokolt ez a dilemma? Sok mindent el lehet mondani ebben a témában, de mielőtt véleményt alkotnánk, nézzük meg, pontosan mit is kínálnak az egyes póthajak!

Nem ritka jelenség a természetes paróka Budapesten

A legtöbb nő, aki életében legalább egyszer viselt már minőségi póthajat, meg van győződve arról, hogy ez a kiegészítő sok helyzetben igazi áldás. A természetes paróka használata Budapest hölgy lakosságát rengeteg előnyhöz juttatja. A szebbik nem képviselői tökéletes frizurát kaphatnak 10 perc alatt.

A mai rohanó világban az idő fontos erőforrássá vált. A paróka megvételekor ezt az erőforrást megspórolhatjuk és más fontosabb dolgokra fordíthatjuk. Mindössze 10-15 perc alatt tökéletes megjelenést készíthetünk a tükör előtt. A paróka Budapesten azt is lehetővé teszi, hogy a hölgyek kísérletezzenek a megjelenésükkel. A póthajakkal a nők naponta drámaian megváltoztathatják a kinézetüket.

Ma lehet egy rövid barna paróka, holnap pedig hosszú szőke. A könnyű ápolás szintén a póthajak egyik nagy előnye. A termék gondozása, ha a paróka Budapesten minőségi természetes hajból készült, akkor roppant egyszerű. Havonta elég egyszer vagy kétszer mosni, attól függően, hogy milyen gyakran viseljük és tároljuk egy próbababán vagy állványon.

Mi a különbség a szintetikus és az emberi paróka használata között?

A szintetikus haj pontosan az, aminek hangzik. A tincsek mesterséges szálakból, például akrilból vagy nejlonból készülnek. Ezeket különböző kémiai eljárásoknak vetik alá, hogy az emberi hajhoz hasonló kinézetet, tapintást, színt és formázhatóságot adjanak nekik. A szálak előállításához használt anyagok minősége határozza meg, hogy a paróka mennyire hasonlít a valódi emberi hajra.

A szintetikus haj hosszú utat tett meg. Olyannyira, hogy gyakran nehéz megkülönböztetni az eredeti társától. A kétféle paróka használata nagyon hasonló érzetű lehet, de vannak bizonyos vizuális részletek, amelyekre figyelni kell, hogy megkülönböztessük ezeket. Az egyik a színek intenzitása.

A szintetikus haj árnyalatai meglehetősen széles választékban állnak rendelkezésre, míg az emberi hajat gyakran a megvásárlása után kell egyedileg színezni. Mindkét lehetőségnek megvannak az előnyei. A mesterséges parókák nagyjából azonnal készen állnak a viselésre, többféle textúrában, színben és hosszban kaphatóak.

Amellett, hogy a szintetikus paróka kezelése könnyebb, jobban képes megtartani a stílust is. A szálak a memóriahabhoz hasonlóan működnek, így sokkal könnyebben visszanyerik eredeti formájukat, mint az emberi haj. A hátrányuk, hogy nem olyan sokoldalúak.

Ez azt jelenti, hogy nem tudjuk megváltoztatni a frizurát vagy a színt. Azt is fontos megjegyezni, hogy nagyon kevés mesterséges póthajat lehet hővel formázni. Azonban különösen előnyösek az olyan göndör frizurákhoz, amiket szeretnénk megtartani. Így, ha mosáskor ki is simítjuk, száradás után a szálak visszapattannak a helyükre.

Miért egyszerű a szintetikus paróka kezelése?

A fenti állítások, az emberi hajból készült parókák esetében nem állják meg a helyüket. Ezért inkább azoknak ideálisak, akik olyan stílust kedvelnek, ami teljesen személyre szabható, de sokkal több formázási munkát igényel. A szintetikus paróka kezelése azért egyszerű, mert nem kell aggódni a túl sok összegubancolódás, a szárazság vagy a színfakulás miatt. Azonban nem tartanak túl sokáig. Például, ha naponta viseljük, akkor számítsunk rá, hogy 3-6 hónapig bírja.