Tagged Címkék:

Tiszta Amerika! Más nem is lehetne, hiszen akkor nem lenne bourbon. Nem kell sokat törnünk a fejünket azon, hogy miért akad ennyi rajongója a Jim Beam whiskynek világszerte. Egyrészt egyáltalán nem számít drága mulatságnak, másrészt minden kortyban érződik a minőség és az elhivatottság a készítése iránt.

Akadnak bizonyos italok, pint például a pezsgők, amelyeket kimondottan az ünnepi alkalmakon szoktak fogyasztani. Bizonyos borokat étkezés közben ajánlanak a szakértők. Egyes likőröket, vodkákat aperitif és digestifként szoktak emlegetni. A Jim Beam azonban olyan ital, ami minden alkalommal jólesik. Van, aki jéggel, míg más jég nélkül szereti, jól lehűtve. Sokan vannak, akik tisztán isszák, mert imádják az összetéveszthetetlen ízét és aromáját, ami kizárólag a Jim Beam-et jellemzi.

Már a márka története is magával ragadó, hiszen egész az 1700-as évek végéig nyúlik vissza. Ez a valamivel több mint röpke két évszázad bőven elég volt ahhoz, hogy a világ egyik legjobb és legismertebb bourbon itókáját állítsák elő a főzőmesterek.

Ez a tudomány apáról fiúra szállt. Kezdetben természetesen teljesen más jellemvonásokkal bírt az ital, viszont a hosszú évek során egyre finomabb és kiforrottabb lett. Az eladások nem hazudnak. Manapság már a világ minden táján fogyasztanak Jim Beam whiskyt. Koktél alapanyagként is megállja a helyét. Ha a nyári kánikulában whiskyre szomjazunk, de mégsem szeretnénk, hogy hirtelen fejbe vágjon, akkor szemezgessünk a számtalan koktél közül, amelyeknek a Jim Beam szolgáltatja az alapját! Érdemes kipróbálni a gyömbéres Cherry Brass Buck-ot, esetleg a Front Porch Peach jegesteát.