Tagged Címkék:

Az adatkábelek azok a kiegészítők, amiket biztosan mindenki magánál hord. Ezek nélkül nem tudjuk tölteni a mobiltelefont, laptopot, tabletet vagy nincs lehetőség adatátvitelre. De, vajon ismerjük-e az USB kábelek fajtáit? Meg kell különböztetni USB szabványokat és típusokat. A szabványtól függ a file átvitelének sebessége.

A típus (A, B, C) pedig a csatlakozó alakjára vonatkozik. A számítógépekhez és laptopokhoz való az A. Külső hardverekhez a B fajta szükséges. Ilyenek például a nyomtatók, szkennerek.

Az USB kábelek C típusa a leghatékonyabban és leggyorsabban juttatja át az adatokat az egyik eszközről a másikra. Kompatibilis számítógéppel, okostelefonnal, bármilyen hardverrel, zenelejátszóval. Létezik Ligthning csatlakozó is. Ez a szabvány 2012-ben jelent meg és az iPhone telefonokhoz való. Kizárólag Apple adapterrel működik.

Az IOS rendszerű okostelefonokhoz ezt a típust mellékelik a gyártók. USB kábelek választásakor figyelembe kell venni a használni kívánt eszköz típusát és a gyártóját.