Hogyan javítja az életünket az utcai napelemes kandeláber?
Tagged Címkék:

Az emberek egyre inkább érdeklődnek a napenergia, mint megbízható közvilágítási forrás iránt. Ez az utcai napelemes kandeláber számos előnyének köszönhető, amelyek közé tartozik az energiatakarékosság, az alacsonyabb költségek, az elektromos hálózattól való kisebb függőség, stb… Ennek a fenntartható energiaforrásnak a segítségével a közterületeket fényesen ki lehet világítani.

Egy kisebb egység napelemes közvilágítás rendszerrel, beépített akkumulátorokkal, kifinomult érzékelőkkel, fénykibocsátó diódákkal és fotovoltaikus modulokkal rendelkezik. Ennek eredményeképpen fenntartható és környezetbarát választás a kültéri világításhoz. A napelemes közvilágítás előnyeit kellőképpen meg kell érteni ahhoz, hogy hosszú évekig hasznot húzzunk belőle.

Mi az a napelemes közvilágítás?

Az utcai napelemes kandeláber világítását a Nap biztosítja. Ezek napelemekkel működnek, amiket a lámpaoszlopra vagy más szerkezetre lehet felszerelni. Az újratölthető akkumulátorokat a napelemek látják el energiával, ezek éjszaka működtetik az utcai lámpákat.

Hogyan működik az utcai napelemes kandeláber?

A napenergia hasznosítása már régóta létezik. Jelenleg ezt a készülékeink, valamint a lakó- és munkahelyünkön található építmények energiaellátására használjuk. A napelemes közvilágítás ugyanezt a célt szolgálja. Ez az egyik legjobb alternatíva a kültéri használatra, mivel páratlan minőségű és kivételes hatékonyságú, továbbá bármilyen közterületen telepíthető.

Az AM TECHNIK Kft. a játszóterek, iskolák, parkok és egyéb közterületek világításának széles választékát kínálja. A napelemes közvilágításnak különböző típusai vannak, amik használhatóak világításra, dekorációra és egyéb célokra is. Az alkalmazásával az emberek drasztikusan csökkenthetik a környezetszennyezést és elősegíthetik a fenntartható energiát.

Mennyi ideig tart a napelemes kandeláber?

A napelemes kandeláber élettartama a használt akkumulátor vagy modul típusától függ. A modulokban használt LED lámpák élettartama legalább 10 év. Ennek eredményeképpen, a fénnyel kapcsolatos problémák szokatlanok. Az akkumulátor típusa szintén befolyásolja a lámpa élettartamát. Egy napelemes akkumulátor élettartama 2 és 5 év között lehet, de a panelekre nincs ráhatása.

Bár a napelemes kandeláber gyártók úgy tervezik a termékeiket, hogy azok ellenálljanak az időjárás viszontagságainak, előbb-utóbb mégis cserére szorulnak. Ennek oka több változótól függ, többek között a használattól, a termék minőségétől és a napsütéstől. A szolár lámpák általában több évig tartanak, mielőtt cserére szorulnának. Sok napelemes világítási rendszerhez tartozik gyártói garancia, ami egy bizonyos ideig fedezi a hibákat és egyéb problémákat.

A napelemes kandeláberek tovább tartanak a több, mint a kevesebb napfényt kapó területeken. Ha gyakori használat alatt állnak, akkor az élettartamuk rövidebb lesz. Az akkumulátorok és a lámpa egyéb alkatrészei a rendszeres használat során idővel elhasználódnak. Amennyiben valaki megbízható helyről szerzi be a napelemeket és nagy tapasztalattal bíró szolgáltató telepíti azokat, növelheti a lámpák élettartamát.

A napelemes kandeláber télen is remekül működik

Nagyon fontos a közterület kivilágítása a késői órákban. Ezáltal a hazafelé siető személyek könnyebben képesek közlekedni gyalog vagy autóval. Egyre népszerűbb a napelemes kandeláber, aminek az ökológiai lábnyoma roppant alacsony. Ennek köszönhetően, nemcsak az önkormányzatok kedvelik a használatát, hanem igen sok magánszemély is érdeklődik iránta.

Mivel napelemmel lehet működtetni, nem szükséges a kábeleknek a lefektetése, hiszen nem használ áramot. A napelemes kandeláber legalább 15 éven keresztül fog kiválóan működni. Amikor bekapcsol, akkor nincs vibrálás, hanem azonnali maximális fényerőt biztosít. Nemcsak az utcán találkozhat hasonló eszközzel, hanem a családi házak kertjében is.

Ott olykor mozgásérzékelővel is ellátják, hogy a napelemes kandeláber biztonsági funkciókat is elláson. A téli időszakban sem jelent gondot a működése, amikor kevesebb napfényhez fog hozzájutni. Járjon utána minél hamarabb, hogy miként szerezheti be az otthonába az említett eszközt, ezzel pedig elektromos energiát takaríthat meg!