Hogyan határozható meg 1 m3 sóder ára?
Tagged Címkék:

Napjainkban legyen szó egy kisebb családi ház építéséről vagy nagyobb ipari jellegű munkálatokról, mindenképpen lesznek olyan anyagok, amelyek használata nélkülözhetetlen. Na, de vajon mennyi is 1 m3 sóder ára? Ez a kérdés pontosan ilyen esetekben szokott elhangozni, így nem árt figyelemmel kísérni az aktuális összegeket.

Ehhez hasonló helyzetekben érdemes kitalálni előre, hogy milyen fajtájú, vagyis osztályozású sóderre lesz szükség, hiszen egyáltalán nem mindegy hová kerül majd. Többségében eltérő méretű folyami kavicsokból tevődik össze bármelyik típus és különféle szemcsenagyságok jellemzik. A kisebb darabok durvább vakoláshoz, valamint vékony betonozáshoz valók.

A nagyobb, rusztikus változat vasbetonhoz is alkalmazható. Tulajdonképpen 1 m3 sóder ára ezen kavicsok méretétől függ. Minél nagyobb a megrendelés az 1 m3 sóder ára annál kedvezőbb lesz. Az osztályozott minősítés természetesen magasabb fokú munkát igényel, ezért valóban többletköltséget jelenthet. A minőség azonban hosszútávon mindig kifizetődő!

Ez utóbbi állítás mindenféle használati és egyéb típusú árucikkre egyaránt helytálló, viszont az építőanyagok kvalitásának különösen nagy súlya van. Amennyiben a sóder silány, töredezett és nem közel azonos kavicsdarabokkal van tele, akkor bizonyára a belőle kevert malter, beton sem lesz olyan időtálló, hiszen a részegységek közötti kohézió nem lehet kielégítő.

Ezért sem kell annyira foglalkozni az építkezések közepette, hogy mennyi az 1m3 sóder ára. Nyilván, anyagiak szempontjából ez egy fontos információ, azonban ennél a terméknél zsugoriskodásnak nincs helye. Az 1 m3 sóder ára annyi, amennyi, de mindenképp a minőséget kell szem előtt tartani!