Hatékony vízhasználat a Pedrollo EASYSMALL segítségével
Tagged Címkék:

Ahhoz, hogy olyan környezetben is biztosítva legyen a lakás vízellátása, ahol a hagyományos közműhálózat nem működik megfelelőn, fontos az alternatív megoldásokat választani. Ha adott a kellő hozammal rendelkező forrás, ami lehet ásott, esetleg fúrt kút, netán ciszterna, amiben az esővíz gyűlik, akkor már csak egy szivattyú kell. Ezt automatizálni a Pedrollo EASYSMALL beiktatásával van mód. Az előre meghatározott 1,5 bár nyomáscsökkenés hatására, ami a csap megnyitásával érhető el, a kapcsoló elindul és beindítja a pompát. Ez a folyamat egészen addig tart, amíg helyre nem áll az eredeti érték vagy lecsökken az áramlás sebessége.

Bár direkt vezérlésre is tökéletesen megfelel a Pedrollo EASYSMALL, de jobb egy kis tartállyal kiegészíteni a rendszert, ami meggátolja a rendszeres kapcsolást, ezzel kitolva a szerkezetek élettartamát. Kifejezetten családi vagy hétvégi telkek kiszolgálására tervezték a vezérlőt, így ezen célokra minden szempontból ideális. Fontos megjegyezni, hogy a Pedrollo EASYSMALL egyfázisú készülékek vezérlését tudja kimondottan biztosítani. Jó hír, hogy a készüléken, már külön nyomáskijelző is került, aminek hála nem kell ennek beszereléséről még külön gondoskodni. Könnyen felszerelhető vezérlő, ami kényelmet nyújt a jelenlétével, ezért kár lenne mellőzni a képességeit.

Pedrollo JSWm 2CX a hatékony öntözés biztosítására

Amint sikerült megoldani az automatizálást, még mindig ott van az öntözőrendszer lelkét adó Pedrollo JSWm 2CX kerti önfelszívó beszerzése és üzembe helyezése. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a jet rendszer, csak akkor tud magas hatékonysággal dolgozni, ha a vízmélység nem haladja meg a 9 métert. Ennél mélyebbről már búvárpompával érdemes felhozni az éltető nedvességet. A Pedrollo JSWm 2CX viszonylag érzékeny a szennyeződésekre, ezért, ha a folyadék tartalmaz olyan koptató részecskéket, mint a homok, akkor ezek kiszűrése nem maradhat el.

Erre a célra lett kifejlesztve a szűrőkosaras lábszelep, amit a szívóoldalra kell felszerelni. Az optimális vízellátáshoz megéri olyan öntözőrendszert választani, ami lehetőleg takarékoskodik a nedvességgel. A Pedrollo JSWm 2CX garantálja a stabil ellátást, a megfelelő nyomásértéken, de az elosztás már a szórófejek vagy csepegtető gombák feladata. A minimális karbantartást igénylő öntöttvas házzal és rozsdamentes acéllal kiegészített berendezés rendkívül kedvező áron kapható. Ennek eredménye a magas népszerűsége. A szivattyuk.hu oldalon többéves garancia és ajándék dugvillás elektromos csatlakozó jár a Pedrollo JSWm 2CX mellé.