Gyakran ismételt kérdés: mennyi napelem kell egy házhoz?

Aki házban él és sokallja a villanyszámlát, vagy esetleg szeretne teljesen leválni a villamosenergia rendszerről, jól teszi, ha komolyan fontolóra veszi a napelemeket. Először is jogosan kérdezhetik sokan, hogy manapság mennyi napelem kell egy házhoz? Érthető módon laikusként nem egyszerű megtalálni a választ erre a komplex kérdésre. A pontos végeredmény érdekében, tisztázni kell a kiépítés feltételeit. Vannak bizonyos tényezők, amelyek kihatnak erre.

Mennyi napelem kell egy házhoz: legfontosabb tényezők

Nem vitás, hogy a legfontosabb adat a szükséges energiamennyiség. Érdemes a villanyszámlával kezdeni az egészet. Ennek az alapos átvizsgálását követően megtudható, hogy a háztartásnak havi szinten mennyi elektromos energiára van szüksége. Egy nagyszerű kiindulási alapot jelent ez annak érdekében, hogy kiderüljenek az árammal kapcsolatos igények.

Nem szabad megfeledkezni az áramfogyasztó eszközök listázásáról sem. Egy régi mosógép, elektromos bojler, melegítő, hűtőszekrény alaposan megnövelheti a kiadásokat. A mennyi napelem kell egy házhoz kérdésre a válasz tehát ezzel kezdődik.