Figyelmet érdemel az ablak szigetelés
Tagged Címkék:

A speciális műanyag nyílászárók egyedi felépítésük révén tudják megfelelően ellátni a feladatukat. A kifejezetten masszív fémváz mellett, az ablak szigetelés lényegi részét a jól illeszkedő gumitömítés biztosítja. Ennek köszönhető, hogy kellően egymáshoz tudnak kapcsolódni az elemek és minimalizálható vagy teljesen megszüntethető a légáramlás.

Ahogyan minden anyag, úgy ez is ki van téve az amortizáció esélyének. Emiatt érdemes rendszeresen gondoskodni az ablak szigetelés ápolásáról, valamint legalább 15 évente a csere is szóba kerülhet. Ez egyértelműen azon múlik, hogy pontosan mennyire volt rendszeresen törődve a nyílászáróval. Az évenkénti felülvizsgálat és kezelés lényegesen kitolja az ablak szigetelés élettartamát.

Amikor pedig eljön az idő és azt tapasztaljuk, hogy már nem szigetel kellően a tömítés, akkor nem marad más hátra, mint felkeresni az ablakdoktor.hu szakképzett munkatársait és elvégeztetni az ablak szigetelés teljes cseréjét. Fontos, hogy minden nyílászárónak pontosan a paramétereihez szabott gumicsíkra van szüksége, különben jobb bele sem kezdeni a munkába, hiszen a végeredmény elmarad az optimálistól.