DD Step bakancs túrázásra is megfelel
Tagged Címkék:

A túrákhoz megfelelő lábbeli elengedhetetlen ahhoz, hogy az ösvényeken való közlekedés kényelmes és biztonságos legyen. Sok szülő nem tudja, hogy milyen hegyi cipő lesz a legjobb a gyereknek. Pedig a választás fontos, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy a gyermek mit visel majd a lábán egy hegyi expedíció során.

Ha a szándék nem nehéz útvonalakon, hanem egy kikövezett ösvényen való haladás, akkor egy pár DD Step bakancs ideális lesz a célra. Az ilyen modellek vastag talppal és a boka mögött magasabb felsőrésszel rendelkeznek, ami megvédi a lábat az időjárás viszontagságaitól. Ennek eredményeképpen, a DD Step bakancsok még hosszabb túrákhoz is kiválóan alkalmasak lehetnek nehéz terepen, akár télen is.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy mennyire fontos a megfelelő méretű bakancs kiválasztása. Fontos, hogy ne túlméretezve vásároljunk DD Step bakancsot. Ahhoz, hogy meghatározzuk a megfelelő cipőméretet, célszerű a gyermek lábát egy darab papíron körberajzolni és előzetesen megmérni. Az így kapott mérethez körülbelül 1-1,2 cm-t kell hozzáadni.