Bach virágterápia számos gondra
Tagged Címkék:

Bármilyen betegség esetén, a fizikai tüneteket jól azonosítható lelkiállapotok kísérik, mint a szorongás, félelem, önbizalomhiány, lehangoltság. A virágesszenciákkal történő gyógyítás egy angol orvos, dr. Edward Bach nevéhez fűződik. Neki köszönhetjük a Bach virágterápia megszületését és csodálatos hatásait.

Tulajdonképpen attól függően, hogy milyen problémákkal szembesülünk az életben, felderíthető, hogy milyen lelki elakadásaink vannak. Ezek a gondok a megfelelő virág kiválasztásával kezelhetőek. A Bach virágterápia igen hatásos önértékelési zavar, önbizalomhiány, megfelelési kényszer, tanulási nehézségek, döntésképtelenség, kötődési problémák, félelmek, szorongások, lelki bizonytalanság esetén.

Életünk nehéz időszakaiban is rengeteget segíthet ez a fajta kezelés, hiszen szeretteink elvesztése miatti vagy párkapcsolati, szakításból adódó szomorúság szintén enyhíthető a Bach virágterápia használatával. Célszerű legalább néhány hétig alkalmazni, egészen addig, amíg úgy érezzük, hogy már nincs rá szükségünk.