Az ultrahangos tisztító bármilyen felületen alkalmazható
Tagged Címkék:

A szennyeződések bizonyos felületekről való eltávolítása sokszor gondot okoz. Ultrahangos eljárással minden felület tökéletesen megtisztítható, a legkisebb repedésekben is kifejti hatását. Az ultrahangos tisztító működési elve azon alapszik, hogy a folyadékba juttatott hanghullámok mikroszkópikus buborékokat képeznek, ezek a buborékok a tisztítandó felülethez ütődnek, a buborék szétdurranásakor keletkező energia pedig eltávolítja a szennyeződéseket.

Ezek a buborékok a felület legapróbb réseibe is bejutnak, így tökéletes tisztító hatást érhetünk el a felületek károsodása nélkül. Az ultrahangos tisztító hatékonyságának növelése érdekében víz helyett tisztító folyadék használata és az alkalmazott folyadék hőmérsékletének növelése javasolt.

A tisztítás folyamata általában 3 és 20 perc között van, így ezzel az eljárással rengeteg időt spórolhatunk meg. Tökéletesen alkalmazható bármilyen szennyeződésre, legyen az zsír, olaj, korom, rozsda, alga vagy gomba, a berendezés tökéletesen és kíméletesen tisztít.

A hatékony és környezetbarát ultrahangos tisztítás

Az ultrahangos mosó számos területen alkalmazható, mivel a tisztítandó tárgyak felületében nem tesz kárt. Nagy segítség lehet például autószervizekben, az órás vagy az ékszerész szakmában, az orvosi eszközök tisztántartására, optikusoknak, a laborokban a különféle kellékek tisztítására, vagy akár a víz-, fűtés-, háztartási gép szerelők részére, de még sok esetben megoldást nyújthat az alkatrészek, eszközök, tárgyak megtisztítására.

Az ultrahangos tisztítás céljára használható berendezések különféle méretben kaphatók, igény szerint, a felhasználási területtől függően 3, 6, de akár 99 literes űrtartalommal is rendelkezhetnek. Az ultrahangos tisztítás az alacsony energia felhasználású gépekkel, a környezetbarát technológiájának köszönhetően nem bocsát ki káros anyagot a környezetbe.

Számos előnyére való tekintettel érdemes ilyen típusú tisztító berendezést alkalmazni, amely sok esetben jelentősen megkönnyítheti dolgunkat, ezenkívül bármilyen mosási célra tökéletesen alkalmazható, a környezet károsítása nélkül.