Az okos termosztát megkönnyíti a fűtés optimalizálását
Tagged Címkék:

A fűtési rendszerek a költséghatékonyság és az energiafelhasználás csökkentése érdekében kiválóan optimalizálhatóak, csak ehhez megfelelő vezérlésre van szükség. Az okos termosztát rendszerbe iktatása által ez a feladat megoldható, különösen amennyiben az evohomeshop.hu webáruházban elfogadható ár/érték arányban beszerezhető Honeywell okos termosztát termékcsalád valamelyik modelljéről van szó.

A régebbi típusú vezérlőegységek kizárólag manuálisak, de ezek a korszerű termosztátok már akár wifin keresztül is irányíthatóak, sőt, akár előre be is programozhatóak. A Honeywell T6R is ilyen elv alapján működik, a lakásban bárhol elhelyezhető, nem szükséges a kábeles kapcsolat a kazánnal, mindössze a töltőjét kell csatlakoztatni a hálózathoz.

A vezérlés emellett megoldható rádiós kapcsolattal is más típusoknál, a kazánvezérlő reléegységnek köszönhetően. Ennél a változatnál jelentősen népszerűbbek a mobiltelefonról is kezelhető okos termosztát változatok, amik el vannak látva Geofencing funkcióval is, ennek következtében automatikusan érzékelik a beállított távolságot.