Az érszűkület többféleképpen enyhíthető
Tagged Címkék:

Tudni kell, hogy akkor kerülheti el a legnagyobb eséllyel a tünetek rosszabbodását, ha időben fordul angiológushoz. Az érszűkület vizsgálatakor elsősorban a kiserek nyúlékonyságát, valamint a verőerek falának szilárdságát mérik fel annak érdekében, hogy pontos képet kapjanak az erek állapotáról. Ha diagnosztizálták a betegséget, akkor kiválasztják a megfelelő kezelést, a probléma súlyosságának függvényében. Érszűkület esetén a terápia minden esetben személyre szabott. A kialakulásáért az örökletes hajlam mellett, a helytelen életmód is felelős lehet.

Az érszűkület tünetei változóak, hiszen nem mindegy az, hogy a szervezeten belül hol és milyen mértékben alakul ki. A betegségre joggal gyanakodhat, amennyiben dagad a lába vagy a bokánál meglátszik a zokni lenyomata. Fontos megemlíteni, hogy bármilyen típusú kezelésről legyen szó, a dohányzás elhagyása elengedhetetlen. Az érszűkület gyógyulási folyamatához nagyban hozzájárulhat, ha rendszeresen mozog, egészségesen étkezik és elegendő vitaminmennyiséget visz a szervezetébe.

Az erekben a véráramlás többféle módon élénkíthető. A mikrokeringés serkentése speciális fény- és mágnesterápiával is kivitelezhető. Az orvostechnikai eszköz, amit a kezelés során alkalmaznak, aktiválja a szervezet öngyógyító erejét. Teljesen fájdalommentes és mindössze 15-25 percet vesz igénybe. Kizárólag akkor lesz eredményes, ha kúraszerűen alkalmazzák, így a legjobb megoldás a matrac terápia bérlés. A készülék javítja az apró erek továbbító képességét és segít abban, hogy a vérellátás tökéletesen működjön az érhálózatban. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervek megfelelően funkcionáljanak.

A mikrokeringés serkentése enyhíti a fáradékonyságot, növeli a szellemi teljesítőképességet és erősíti az immunrendszert. Ha a vérellátás nem tökéletes, akkor a fontos ásványi anyagok, vitaminok és nyomelemek nem tudnak úgy hasznosulni, hogy eredményesen támogassák az immunrendszert. A terápia által a tápanyagok gyorsabban felszívódnak, emellett csökken a kardiovaszkuláris rendellenességek esélye. A mikrokeringés serkentése ezzel a módszerrel rendkívül hatékony.