Allergia orrspray és annak előnyei
Tagged Címkék:

Ha az allergiája megtámadná, az orrspray gyorsan segíthet. Sokféle allergia orrspray létezik és a legtöbb gyorsabban hat, mint a tabletták. Megvásárolhatja a gyógyszertárban vagy online webáruházból az orrdugulás vagy orrfolyás enyhítésére. Az allergia orrspray összehúzza az orr duzzadt ereit és szöveteit, amelyek kellemetlen orrdugulást okoznak.

Az oximetazolin-hidroklorid és a fenilefrin-hidroklorid néhány példa azokra a hatóanyagokra, amelyek gyors segítséget nyújtanak. Ne használjon dekongesztáns orrsprayt 3 napnál tovább, mert ha hosszabb ideig alkalmazza, akkor az orra jobban bedugulhat. Az allergia orrspray nemcsak enyhíti az orrdugulást, hanem az orrviszketést és az orrfolyást, valamint a tüsszögést is elmulasztja.

Ezek a szerek általában kevésbé okoznak álmosságot, mint az antihisztamin tabletták, de mégis álmossá tehetnek néhány embert. Az ilyen típusú termékek további előnye, hogy még a könnyező szemek csökkentésére is alkalmasak. Gyakran ezek az első gyógyszerek, amiket allergia esetén ajánlanak, de körülbelül 1 hétbe telik, mire észreveszi, hogy a tünetek javulnak.

Némelyik változat megakadályozza, hogy a szervezet hisztaminokat szabadítson fel, olyan vegyi anyagokat, amelyek allergiás tüneteket, például orrfolyást és tüsszögést okoznak. Vannak, akiknél csak 30 perc múlva érzik az eredményt, így ahhoz, hogy a leghatékonyabban működjön, 1-2 héttel az allergiaszezon kezdete előtt el kell kezdeni használni az allergia orrsprayt, majd naponta egyszer vagy többször alkalmazva.