A whiskey tényleg világhírű
Tagged Címkék:

Vannak világszerte népszerű szeszesitalok. Az egyik legismertebb talán a whiskey. A legtöbben tisztában vannak a ténnyel, hogy sokszor egy emberöltő sem elég ahhoz, hogy megszülessen ez az ital, hiszen a legjobb palackok hosszú évtizedekig vannak elzárva a nagyvilág elől. Több ország foglalkozik az előállításával, de a legismertebbek Skóciából, Kanadából és Amerikából származnak.

Az egyszerű gabonapárlatot a tölgyfahordókban eltöltött évek teszik különlegessé, ízében rendszerint megjelenik a vanília és a kókusz rejtett aromája.

Általában két fajtáját különböztetjük meg. Az úgynevezett single grain azokra az üvegekre igaz, amelyek egyetlen lepárlóhelyről származnak. A másik fajtája, a blended kevertet jelent, ahol azonos tulajdonsággal rendelkező whiskey fajtákat öntenek össze a keverőmester jelenlétében.

Az idrinks.hu oldalon rengetegféle italból választhat, vannak 10 éves üvegek, de amennyiben igazi különlegességre vágyik, a 40 évest is választhatja. Fogyasztása önmagában vagy jégre töltve ajánlott.