A szivattyúk különböző fajtái
Tagged Címkék:

A folyadék összegyűjtésére és elvezetésére más-más berendezéseket használnak. Különbséget kell tenni a vízelvezető, a szennyvíz és a tiszta víz szivattyú típusok között. A vízelvezetésre szolgáló termékeket a szennyeződéseket tartalmazó víz elvezetésére, például mocsarak lecsapolására használják. A szennyvízszivattyú, amint azt a neve is jelzi, a piszkos folyadék eltávolítására alkalmas.

A tiszta víz megszerzéséhez pedig megint más eszközöket használnak az otthonokban, a zöldségeskertben és az üvegházban. A megfelelő szivattyú kiválasztásához figyelembe kell vennünk a felépítésének jellemzőit, a működési elvét, a felhasználás célját és a műszaki sajátosságokat.

A háztartási készülék vízzel látja el az otthonokat, feltölti a tartályokat, öntözi a telkeket és az üvegházakat, illetve megkönnyíti a házkörüli teendőket. Magáncélra a háztartási szivattyú vásárlása ajánlott. Ennek költsége nem jelentős, de komoly problémákat old meg. Az ilyen egységek kompaktak, egyszerűen összeszerelhetőek és könnyen használhatóak.