A személyautó gumi befolyásolja a teljesítményt
Tagged Címkék:

A saját és a környezetünkben lévő személyek biztonsága mindennél fontosabb. Ez kellene minden sofőr szeme előtt lebegjen, amikor beül a volán mögé. Nem elég ismerni a KRESZ-t, hiszen az autó műszaki állapotával is törődnünk kell. A kopott személyautó gumi olyan, akár a rulett kerék.

Sohasem tudhatjuk, hogy mikor és hol fogunk megállni. Ezzel veszélybe sodorhatjuk a gyalogosokat, az utasainkat és a többi autóst egyaránt. A személyautó gumi cseréjével nemcsak a veszélyen kerekedhetünk felül, hanem sokat javíthatunk az autó fogyasztásán is. Minél kisebb a gördülési ellenállás, annál nagyobb távot tehetünk meg. Ez tankoláskor elhanyagolható összegnek számít, de 1 év leforgása alatt több ezret is spórolhatunk. Ne érjen minket meglepetésként az első fagy!

Érdemes már akkor felszereltetni a téli személyautó gumikat, amikor 7 fok alá esik a hőmérséklet. Ez szintén jó hatással lehet a pénztárcánkra, mivel így a büntetést is el lehet kerülni, elvégre szabálysértést követünk el, hogyha nem a szezonnak megfelelő abronccsal közlekedünk. Hogyha más szélességű, esetleg nagyobb ballonnal rendelkező változatot szeretnénk választani, akkor kérjük ki egy szakértő véleményét ezzel kapcsolatban!

A szélesebb személyautó gumi jobban tapad, viszont nagyobb a gördülési ellenállása, amitől nőhet a fogyasztás. Ha a gyári felniket nagyobb átmérőjű változatokra cseréljük, akkor ezzel együtt a személyautó gumikat is cserélnünk kell. Ezt illetően a minőség nem lehet kérdéses. Minden szempontból jobban járunk egy olyan változattal, amelyik jól teljesített az ADAC teszteken.