A sokoldalú és előkelő megjelenésű sarokgarnitúra

A nappali legfontosabb elemei egyértelműen az ülőalkalmatosságok. Amennyiben beszélgetni, kávézni, társasjátékozni, filmezni szeretnénk itt, vagy bármi más tevékenységet űznénk a családdal, barátokkal, szükség lesz ülőhelyekre, lehetőleg minél többre.

Viszonylag kis alapterületen pedig, a sarokgarnitúra tud a legtöbb személynek helyet biztosítani. Tehát, ha van lehetőség rá, akkor ilyen kanapét érdemes beszerezni. A neve ellenére nemcsak sarokba lehet tenni, hanem a szoba közepére is, mert itt is remekül fog mutatni.

Sőt, kiváló térelválasztóként szolgálhat, amennyiben egy nagyobb helyiségről van szó. Például, ha a nappali egyben van az étkezővel, akkor a sarokgarnitúra lehet az a „válaszfal”, ami jelzi, hogy melyik, meddig tart és így nem lesz senkinek olyan érzése, hogy minden csak be lett zsúfolva és éppen ott kapott helyet, ahol letettük a beköltözés során.

Továbbá, a sarokgarnitúra a vendégek elszállásolásában is segíthet, főleg ha kihúzható változat mellett döntünk. Ez esetben egy franciaágy méretű fekhellyé is átalakíthatjuk, amikor a családunk néhány tagja vagy messziről érkezett barátaink nálunk aludnának pár éjszakát.

Tehát a sarokgarnitúra rengeteg lehetőséget rejt, amit érdemes kiaknázni, mert talán nincs is még egy ilyen sokoldalú és egyben előkelő megjelenésű bútordarab, ami azonnal központi szereplővé válik minden helyiségben, ahová bekerül.

Egyértelműen az esztétikai értéke miatt is ajánlott megvásárolni, hiszen ha csak a sarokgarnitúra, egy kisasztal és esetleg a TV kerül a nappaliba, akkor is olyan lesz az összkép, mintha precíz tervezés és lakberendezési munka végeredménye lenne.