A rum a Karib-tenger különlegessége
Tagged Címkék:

A Karib-tenger közelében nemcsak egy híres film készült, hanem valami egész más, ami a kalózok kezében is megjelenik. Igen, a rum az egyik olyan alapanyag, ami az ottani cukornádból származik és mondhatni meghódította az egész világot. Már az ókorban is rengeteg kísérlet született a tökéletes ital előállítására, azonban a Barbadoson élő rabszolgák kezdték el fogyasztani.

Ők feleltek a cukornádak minőségért és a lopott perceikben saját szeszesital gyártásába kezdtek. Ez a szokás hamar elterjedt a környéken, ma pedig szó szerint mindenhol megtalálható. A rum előnye, hogy nemcsak italként fogyasztható, hanem a konyhában is megállja a helyét, rengeteg receptnek a kötelező kelléke és akkor még nem említettük a finomabbnál-finomabb koktélokat.

Ha valami különlegesre vágyunk, akkor biztosan lesz benne egy kis rum, gondoljunk csak a rumos golyóra vagy a mojito nevű koktélra. Ha pedig arra gondolunk, hogy az ára sem túlságosan magas, akkor még biztosabbak leszünk abban, hogy bevezetjük a mindennapokba.