A Makita porszívók nem a háztartásokba valók
Tagged Címkék:

Egy építkezésen számos szerszámot szokás használni, ezért az ütvefúrók, vésőkalapácsok, keverőgépek, fűrészgépek használatán senki sem lepődik meg. Viszont, a Makita porszívók látványa sokaknak furcsának hat egy félig kész házban. Sokáig nem is volt elvárás a kőművesek felé, hogy az építkezés során odafigyeljenek a makulátlan tisztaságra.

Ez ugyan most sem kötelező, viszont a Makita porszívók használata nem is erről szól. A tiszta, pormentes felület sok munkafolyamat elengedhetetlen kiindulópontja. Nem lehet például vakolni, burkolni poros felületen. Elsőre nem látszik a különbség, de a poros téglára, betonra, gipszkartonra felhordott réteg egy idő után elengedi az alapot és kész a baj. Lehet, hogy már egy-két hét múlva vagy csak pár hónap múlva jelentkezik a probléma.

A minőségre adó vállalkozó ezt nem engedheti meg magának. A garanciális javítás rengeteg költséggel jár, nem beszélve az elégedetlen ügyfelek haragjáról. A Makita porszívók ezt előzik meg. A háztartási testvéreiknél sokkal nagyobb szívóerővel rendelkeznek, strapabíró a kialakításuk, meghibásodás nélkül elviselik a rengeteg por jelentette terhelést.

A fő különbség ugyanis a hagyományos porszívókkal szemben, hogy a szűrőberendezésük és a motorjuk fel van készítve a nagyon finom szemcséjű beton- és homokszemcsék romboló munkájára. A Makita porszívók szűrője különleges kialakítású és az építkezéseken túl, műhelyek, gyárak tisztántartására is ideális. Az olajos vagy maró anyaggal szennyezett fémszilánkok sem okozzák a Makita porszívók vesztét.