A környezet- és pénztárcabarát inverteres klíma
Tagged Címkék:

A légkondicionálók terén nem túl jártas személyek között bizonyára sokan nem tudják, hogy klímák között van különbség. Az inverteres klíma fogalma nem régi, azonban egyre többször halljuk ezt a kifejezést. Ennek pedig megvannak az okai. Az egyik fő oka, hogy az inverteres működésű berendezések üzemelési költsége kedvezőbb.

Sok helyen úgy reklámozzák az ilyen típusú termékeket, hogy akár 50 -60%-kal is kevesebbet fogyasztanak, azonban ez nem fedi a valóságot. Az inverteres klíma valóban energiatakarékosabb, hiszen kevesebb áramot fogyaszt, így nagyon gazdaságos a fenntartása. Ez főleg azon vásárlóknak jó választás, akik a lakásukba, vállalkozásukba egynél több légkondicionálót szereltetnek be.

Tehát azt már tudjuk, hogy az inverteres klíma energiatakarékos, így pénztárca- és környezetbarát, de vannak ennek a típusú készüléknek más előnyei is. Sokakat zavar a légkondi zaja, így próbálnak minél csendesebb változatot találni.

Nekik különösen jó hír, hogy az inverteres klíma csendesebb működést tesz lehetővé, hiszen a kültéri egység nagyon ritkán jár 100%-on vagy afelett. A halk működés miatt, akár éjszaka is nyugodtan üzemeltethetjük a klímát. Az sem elhanyagolandó tény, hogy az ilyen berendezésnek nagyon pontos a hőmérséklettartása, a kifinomult vezérlésnek köszönhetően.

A légkondicionálóra sokan érzékenyek és egészségügyi okokból kifolyólag nem mindenki bírja. Az inverteres klíma kevésbé szárítja a levegőt és nem jár zavaró huzatérzettel a hűtésnél, a magasabb hőmérsékletű kilépő levegőnek köszönhetően.