Tagged Címkék:

Ennek az egyedi ékszernek a története sok-sok ezer évre nyúlik vissza. Az égi világ szimbólumaként az örökkévalóság és a folyamatosság megjelenése a karikagyűrű. A kör a végtelenre utal, a zártsága pedig mutatja a kötődést a másik emberhez.

Már Krisztus előtt 4000 táján is léteztek ezek az összekapcsolódást jelentő díszek. Sokáig csak a nők viseltek ebből gazdagon díszített darabokat, aztán az egyház betiltotta a fényűzést és így a pár mindkét tagja elkezdett egyszerű, de a szerelmüket jellemző gyűrűket hordani.

A karikagyűrű a szerelem záloga és az összetartozás jelképe. Mostanság az a jellemző, hogy a vőlegény 3 darab ujjra valót vásárol, ebből egyikkel történik a lánykérés, ez a mátkagyűrű, a másik kettőből pedig 1-1 a pár mindkét tagjának ujján látható.

Ajánlott, hogy a férfi olyan karikagyűrűt vásároljon, ami majd 30 év múlva is azt mutatja, hogy ők ketten élete párjával egyek és összetartoznak. Ilyenkor a szívre kell hallgatni, a megérzésre, vagyis, ha egy gyűrű hívogat, akkor biztosan jó választás lesz.