A Jagermeister pozitívan hat a szervezetre
Tagged Címkék:

Ez a kiváló likőrfajta 56 féle gyógynövényből tevődik össze. A Jagermeister hazája Németország, azon belül is Wolfenbüttel, ahol egyébként a palackozás is történik. A termék fogyasztása általában jéghidegen, tisztán vagy egyéb komponensekkel keverve ajánlott. Az alkoholtartalma 35 %, ami átlagosnak mondható.

Gyakran keverik kólával, vagy narancslével, azonban rengeteg extrém változat is közismert, mint például a tej, a kakaó vagy az energiaital és nem ritkán a sör. A Jagermeister receptjét féltve őrzik, ami egyébként 1934 óta létezik. Exportcikként a 70-es évek elején került forgalomba. Napjainkban már nyolcvantól is több államba szállítják.

Ezzel a német szeszesitalok körében az első helyet foglalja el, ami az exportot illeti. A Jagermeister gyógynövény keverékeit kizárólag Wolfenbüttelben állítják elő azért, hogy a minőség mindenhol azonos, egyforma legyen. Négy országban engedélyezett a palackozása, viszont a gyógynövény keverékeket ezeknek az országoknak is az eredeti helyéről kell beszereznie, csak ezt követően adhatják hozzá az alkoholt, a cukrot, valamint a vizet.

Abban az esetben, ha minden megfelelően történik, akkor kezdődhet a palackozás. A Jagermeister megalkotója Curt Mast volt, aki lelkes vadász hírnevében állt. Az ital neve magyarul vadászmestert jelent, tehát ez a dolog, a névadás eléggé kézenfekvő volt Curt Mast részéről.

A Jagermeister nagyon közkedvelt a szórakozóhelyeken is, ebből kifolyólag az eladási mércéje magasnak nevezhető. A legtöbb háztartásban megtalálható ez az ital, hiszen napi egy-két kupica elfogyasztása az egészségre jó hatást gyakorolhat, emellett bármilyen eseményen helytáll.