A geotextil sokoldalúan alkalmazható anyag
Tagged Címkék:

Az újabb technológiáknak köszönhetően, egyre könnyebb rendezetten és tisztán tartani a kertet. A geotextil is olyan eszköz, ami erre szolgál. Ez tulajdonképpen egy talajtakaró, ami számos előnnyel rendelkezik. A filcszerű textilanyag, ami tűnemezelt szálszerkezettel készül, általában fekete színben kapható, de már elérhető barna, sőt, fehér árnyalatokban is. A színének köszönhetően szépen beépül a környezetébe, esztétikus látványt nyújt.

Az esztétikai szempont mellett, sokkal fontosabb szerepekkel rendelkezik a geotextil. Ez az anyag ugyanis valójában több funkció egyetlen megoldással. Amiért sokan keresik, hogy gátolja a gyomosodást, hiszen a vele letakart felületeket a napsugár éltető hatásai nem érik. A talajerózió lassításában is jó eredményekkel szolgál, a talajhőt is megtartja. A geotextil alkalmas arra, hogy talajrétegeket, különböző anyagösszetételű talajokat válasszunk el egymástól, ezáltal megvédve a növény gyökérzetét a talajkeveredéstől. Nagyon sokoldalú a felhasználása, szinte mindenhol jól hasznosítható.

A locsoló rendszer ma már egyáltalán nem számít luxusnak

Az ember manapság már annyi mindent megtesz a saját kényelméért, illetve azért, hogy hasznos időt spóroljon meg magának. A kertben a locsoló rendszer az, ami rengeteg időt, energiát takarít meg az embernek és vizet a környezetnek. A jól felépített öntözőrendszer ugyanis takarékosan bánik a vízzel, nem locsol csak olyankor, amikor arra szükség van. Éppen ezért nem mondható túl nagy anyagi áldozatnak egy ilyen rendszer megvásárlása és telepíttetése, hiszen hosszútávon megtérül az ára.

A locsoló rendszer alkatrészeit érdemes olyan helyről megvásárolni, ahol a szakemberek megfelelő ismeretekkel rendelkeznek ezen a téren. Az Esőmester vállalkozás mind a locsoló rendszer alkatrészeinek beszerzésében, mind pedig a rendszer megtervezésében és telepítésében segítséget tud nyújtani. Az esomester.hu weboldalon pedig bárki olvashat a módszerekről, árakról, sőt, kötelezettségmentes árajánlatot is kérhet a nap 24 órájában.