A benzines fűnyíró előnye és hátránya
Tagged Címkék:

Az udvart rendbe kéne tenni, de nincs mivel? Nyilván városi környezetben egy kasza elég fura megoldás lenne. Hogyha nagyobb területet szeretnénk megtisztítani, akkor a benzines fűnyíró mellett érdemes dönteni.

De miért jobb ez ilyen helyzetben, mint például az elektromos vagy az akkumulátoros változat. Elsősorban nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, így a munka megszakítás nélkül halad. Nem kell nyírás közben a kábelre figyelni, nehogy véletlenül a kaszaszerkezet alá kerüljön, mert az eléggé elrontaná a napunkat.

Az akkumulátoros modelleknél egyértelműen a hatótáv lehet a probléma. Ha lemerül, akkor várnunk kell, amíg ismét feltöltődik. Ezzel ellentétben, a benzines fűnyíróba csak bele kell töltenünk az üzemanyagot. Néhány pillanat az egész és már berreghetünk is tovább, mintha mi sem történt volna.

Viszont ez a berregés nem mindenkit villanyoz fel. Lakott területen kimondottan zavaró lehet, hogyha reggel 8-kor bedurrantjuk a benzines fűnyírót. Az önjáró funkcióról szintén érdemes szót ejteni. Ennek hála, részünkről alig van szükség némi energia befektetésre nyírás közben.