A babérmeggy sövényként is kiváló
Tagged Címkék:

Aki családi házban lakik, az pontosan tudja, hogy milyen sok munka van a kertben. Annak érdekében, hogy az minél szebb legyen, érdemes sokat foglalkozni vele. A babérmeggy kiválóan alkalmas sövénynek, amennyiben van neki megfelelő hely. Meglehet, hogy pont a kíváncsi tekintetektől szeretné megvédeni az otthonát, mert a kerítésen be lehet látni.

Ekkor remek megoldás az említett sövény, amit természetesen odaadással és törődéssel kell felnevelni. Gyakran ott hibáznak, hogy a babérmeggy magasságát nem metszik, hogy az minél hamarabb megnőjön. Ezzel csupán az a baj, hogy az alja nem fog kellőképpen besűrűsödni, emiatt pedig ott át lehet majd látni. A lényeg, hogy évente csak 20 cm-t hagyja nőni, a többit pedig vágja le!

Szerencsére, egész éven át zöld levelekkel fog pompázni, ezért remek látványt nyújt. Az évek során igazán csodálatos babérmeggy sövényre tehet szert. Lehetőleg olyan helyre ültesse, ahol a napfény érni fogja, mert világosságra van szüksége! Tavasszal illatos fehér virágokkal fog pompázni a kertben.