Méhkenyér –  a fiatalító szuperélelmiszer
Tagged Címkék:

A kenyér mindenhol az egyik alapvető élelmiszert jelenti. A méhkenyér is azért kapta a „kenyér” nevet, mivel ez a méhek legfőbb téli elesége. Más köze a lisztből készült élelmiszerhez nincs, azonban a jelentőségét hűen ábrázolja az elnevezése. Mivel a méheknek is igen fontos, a méhészek csak annyit vesznek ki a lépből, hogy azzal ne befolyásolják a táplálkozásukat.

Persze felmerül a kérdés, hogy az emberek miért fogyasztják? Szinte minden méhészeti termék az ember által is fogyasztható és hihetetlen hatást gyakorol az egészségére. A méhkenyér sem kivétel ez alól. A más néven perga hihetetlen tulajdonságaira már az ősi népek is felfigyeltek. A maja, inka és azték népek felismerték a fiatalító, energizáló hatását.

Nem véletlenül tekinthető a méhkenyér szuperélelmiszernek. Pozitívan hat a bélflóra állapotára, aktívan támogatja a máj megfelelő működését és elősegíti a szervezet méregtelenítését. A méhkenyér gyerekeknek is nyugodtan adható, a vegetáriánusoknak pedig kitűnő húsfehérje pótló. A beobee.hu webáruházból most is megrendelhető.